Sssst... ik verklap je mijn geheimpjes!

Sssst... ik verklap je mijn geheimpjes!
photo: own making photo's pexels.com

zaterdag 25 januari 2014

Classdojo - Behavior Management software


Classdojo is een leuk idee om te gebruiken als een soort beloningssysteem en gedragsregulerende tool voor je klas.
Op de website van Classdojo kan je je eigen klas aanmaken. Je voegt je leerlingen toe aan je klas en elke leerling krijgt dan een eigen avatar.


Je kan dagelijks je leerlingen punten geven of punten afnemen door hen te beoordelen op het einde van de dag. Super leuk om dit op je smartboard te doen op het einde van de dag en leerlingen feedback te geven over hun punten.
Dit kan gaan over elkaar helpen, je taak goed maken, goed deelnemen aan de les, doorzettingsvermogen, samenwerken, hard werken tot elkaar pesten, geen respect hebben voor de andere, huiswerk niet maken, je taak niet goed ten einde brengen, praten tussendoor, niet goed voorbereid zijn,…

De leerkracht kan ook een rapport opvragen per klas en per leerling. Dit geeft aan waar je klas positief op scoort en wat de werkpunten zijn.
De leerlingen zelf kan je een secret code geven zodat ze thuis ook hun scores kunnen zien en hun avatar kunnen aanpassen.
Je kan er tevens voor kiezen om de ouders ook een code te geven zodat zij de prestaties van hun kinderen kunnen volgen.
https://app.box.com/s/54e7zu2eudt3k62e71rl

Een vergelijkbaar programma vind je op: http://nl.classcharts.com/
Zelf ben ik meer te vinden voor het gebruik van Class charts. Het is uitgebreider en je kan het volledig naar je hand zetten. Het geeft ook een duidelijk en goed overzicht van de scores van je leerlingen of van je klas.
In Class charts kan je ook collega's uitnodigen om het mee te gebruiken. Bijvoorbeeld: de sportleerkracht kan zijn/haar scores aanvullen bij jou leerlingen of een vakleerkracht.
Beide zijn gratis te gebruiken!


Bron: clasdojo.com
Geen opmerkingen:

Een reactie posten