Sssst... ik verklap je mijn geheimpjes!

Sssst... ik verklap je mijn geheimpjes!
photo: own making photo's pexels.com

woensdag 2 april 2014

PDF to word document en andere handigheidjes

Soms vind je prachtige werkblaadjes in PDF, maar dan kan je er zelf niets aan veranderen.
Met deze handige PDF to Word converter kan je eenvoudigweg online elk PDF bestand uploaden en omzetten naar een Word document!
Altijd een handige tool om bij in je lijstje van favorieten te zetten dus!
https://www.pdftoword.com/

Oude AVI- nieuwe AVI?
Geraak je er nog niet wijs uit?
Dan vind je hier een handige omrekentabel voor de oude en nieuwe AVI-niveau's:
http://www.zeon.nl/documents/avi_oud_naar_avi_nieuw.pdf

Open-Dyslexic - Gratis lettertype voor dyslectici
Onlangs is er ook een gratis lettertype voor dyslectische mensen beschikbaar gekomen: Open-Dyslexic. Open-Dyslexic is een open source project gemaakt door Abelardo Gonzalez en is gratis te gebruiken op websites, voor het publiceren van boeken, etc. Het enige wat niet mag met Open-Dylexic is het te koop aanbieden.
Je kan het hier downloaden:
http://www.dafont.com/open-dyslexic.font

Zelf een spel maken voor je klas, maar geen zin om uren te besteden aan het tekenen van vakjes voor het spelbord, dan zijn deze sites misschien een hulp:
http://www.squidoo.com/board-game-templates
of
http://www.toolsforeducators.com/

Maak van je handschrift je eigen lettertype:
Dit is gewoon een online tool die je daarvoor gratis kan gebruiken. Kijk maar eens op MyScriptFont.com. Daar vind je een template die je even moet uitprinten. Schrijf binnen de letterblokjes de letters in je eigen handschrift. Scan het blad, of maak er een duidelijke foto van. En upload ‘m als afbeelding naar de site. Er wordt dan vanzelf een bestandje aangemaakt die je kan gebruiken om het lettertype op je computer te installeren.1 brief mooi schrijven en de rest typen in hun eigen handschrift of... Super leuk om eens te doen met leerlingen die wel echt knap schrijven en zo een eigen tekst/gedicht of... mogen uittypen in hun handschrift of voor je nieuwjaarsbrieven. Leerlingen kunnen  1 brief schrijven en de rest typen in... hun eigen handschrift!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten