Sssst... ik verklap je mijn geheimpjes!

Sssst... ik verklap je mijn geheimpjes!
photo: own making photo's pexels.com

woensdag 7 januari 2015

In case of emergency - noodmap voor je interimaris.Het kan altijd gebeuren dat je ziek wordt, dat er iets voorvalt in je familie of gezin, waardoor je niet aanwezig kan zijn in je klas.
Maar voor de persoon die je moet vervangen (een interimaris) is het niet altijd simpel of last minute in te vallen.
Soms heb je geen tijd gehad om iets klaar te leggen, om al iets door te mailen of… heeft je directie of secretariaat je agenda nog niet kunnen afdrukken en je instructies.
Voor je interimaris is dit vaak zeer vervelend. Snel iets terug vinden in een klas die niet van jou is… het is een hele opgave.
Zeker als je weinig tijd hebt gehad…
En dan nog zinvol les geven?
Maar… de leerlingen zijn er… die wachten niet graag lang tot je interimaris mee is.
Daarom hier onder enkele opdrachten die je standaard in je klas kan leggen in een noodmap!
Duidelijk vindbaar en herkenbaar in je klas voor een eventuele interimaris.
Of die je als beginnend leerkracht (als je vaak nog interims doet) in je boekentas kan steken. Zo heb je altijd iets bij de hand, kan je de leerlingen snel aan het werk zetten en geef je jezelf even de tijd om het nodige materiaal voor de verdere lessen te verzamelen.

De opdrachten zijn ‘creatieve opdrachten’ die je voor oudere leerlingen kan uitbreiden naar een opdracht creatief schrijven.


Het kan tevens handig zijn om als interimaris een bord op je Pinterest pagina te maken met enkel ideeƫn die je snel, zonder veel materiaal kan gebruiken te rangschikken per graad.

Natuurlijk moet je er niet van uit gaan dat een interimaris de hele dag aan de slag kan met deze werkblaadjes. Probeer altijd zo snel mogelijk de juiste info door te spelen naar je vervanger! Vergeet ook niet dat men alleen met je agenda niet altijd alles terug kan vinden in je klas!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten