Sssst... ik verklap je mijn geheimpjes!

Sssst... ik verklap je mijn geheimpjes!
photo: own making photo's pexels.com

zaterdag 14 november 2015

I pray for Paris, I pray for peace!

We leven in een 'indrukwekkende wereld', een wereld waarin mensen vaak bang zijn of worden van wat er om ons heen gebeurd. Zelfs wij als volwassenen weten hier niet vaak een antwoord op te geven of weten niet hoe te reageren. Of zijn bang voor de toekomst!

Ik hoorde vanochtend op de radio, in een gesprek over de gebeurtenissen in Parijs, een uitspraak die vermoedelijk maar al te waar is en waar de wereld zich hoog nodig van bewust moet worden:
"Als je opgroeit in landen waar je nooit iets anders hebt gezien en geleerd dan oorlog en haat, wat voor mens maakt dit van je? Wat voor volwassene wordt je dan?"
en "De kinderen van vandaag en morgen gaan moeten leren om samen te leven in een nog meer verscheiden maatschappij dan de onze nu, maar ze moeten nu leren dat het geen probleem hoeft te zijn om samen te leven met mensen van andere origine, een andere kleur, een ander geloof!"

Het is een moeilijke en zware taak waarin we soms onze eigen angsten opzij moeten zetten, maar hopelijk kunnen wij als leerkrachten hen hier alvast een beetje bij helpen en zo mee bouwen aan die wereld!

Bron: Facebook I pray for Paris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten