Apps & sites voor muzieklessen



Tijd om de muzikale toer eens op te gaan en enkele apps en websites voor muzieklessen in de kijker te zetten:
     1.       Jelly note – mijn eigen favoriete app.
     
     2.       Note Trainer Lite Learn Piano -  Google Playstore (free)
GRATIS lite versie van aantekening Trainer - het leren van muziek notities. Stap af van het uit het hoofd leren van technieken en verdiep je in het leren hoe je muzieknoten leest op een natuurlijke en boeiende manier.
Opmerking: trainer vervangt traditionele flash kaarten en werd ontwikkeld in samenwerking met een vooraanstaande bekroonde lid van de North American Music Teachers Association en in overleg met een touring lid van de Canadese Nationaal Jeugd Orkest en solist voor de Hamilton Symphony.
     
     3.      Metronoom app - Metronoom Beats - - Google Playstore (free) 
      
      4.       Digitale metronoom - digitale metronoom - Google Playstore (free) 
     
      5.       Stemapparaat en Metronoom  - Google Playstore (free) 
      
      6.       Music Trainer (noten leren – zeven sleutels worden ondersteund) - Google Playstore (free) 
     
      7.       MusicScorePad  - is een muzieknotatie app. Met MusicScorePad kunt u zich wenden uw tablet / telefoon in een notebook voor de muzikale noten. - Google Playstore (free)
     
     8.       Music4Kids - We worden allemaal componist met Music4Kids!
Een nieuwe edutainment applicatie voor kinderen.
Met Music4Kids (vanaf 3 jaar) speel je muziek direct op de partituur!
Met één touch creëer en hoor je muzieknoten. Je kunt ze naar wens verplaatsen en op deze wijze op een intuïtieve manier jouw eigen liedjes componeren.
Probeer ook de 140 muzikale opdrachten uit (door een kunstenaar en componist ontworpen muziekherkenningsspelletjes).
Zo neem je spelenderwijs de basis van het noten lezen op, je ontwikkelt je creativiteit en verbetert iedere dag opnieuw jouw muzikaal gehoor. - Google Playstore2,69 euro 
      
     9.       Earz Solo  - Earz Solo  is de Earz-versie waarbij je geen wachtwoord nodig hebt.
 Earz (Solo) leert je notenlezen, muziektheorie en op het gehoor herkennen van muzikale basisprincipes (hoog/laag, lang/kort en hard/zacht), instrumenten, ritme, intervallen, akkoorden en toonladders. In Earz wordt niets uitgelegd; je leert door luistervragen te beantwoorden.
De app is geschikt voor beginners tot en met professionals, van jong tot oud, en werkt als een game (met verschillende levels, highscores etc.). 
In Earz Solobevinden zich de volgende ‘modules’:
• tonen (op het gehoor herkennen van muzikale basisprincipes hoog/laag, lang/kort en hard/zacht)
• instrumenten (op het gehoor herkennen)
• notenlezen (noot op notenbalk herkennen)
• ritme (ritmisch dictee)
• intervallen (op het gehoor herkennen)
• akkoorden (op het gehoor herkennen)
• toonladders (op het gehoor herkennen)
• theorie (vraag beantwoorden)
- Google Playstore2,99 euro , maar bestaat ook als gratis versie onder de naam Earz.
     
     10.  Biophillia - Biophilia is een bijzondere en vernieuwende multimedia verkenning van muziek, natuur en technologie door de muzikant Björk. Bestaande uit een suite van originele muziek en interactieve, educatieve kunstwerken en muzikale artefacten, wordt Biophilia uitgebracht als tien in-app ervaringen die worden benaderd als je vliegt door een driedimensionaal sterrenstelsel dat themalied kosmogonie van het album begeleidt. Alle nummers van het album zijn beschikbaar binnen Biophilia als interactieve ervaringen: Kristallijn, Virus, Maan, Thunderbolt, Sacrifice, Mutual Core, Hollow, Solstice, en donkere materie. Björk heeft samengewerkt met kunstenaars, ontwerpers, wetenschappers, instrumentmakers, schrijvers en software-ontwikkelaars in staat om een ​​buitengewone multimedia verkenning van het heelal en zijn fysieke krachten, processen en structuren te creëren - waarvan muziek een onderdeel is. Elke in-app ervaring is geïnspireerd door en verkent de relatie tussen muzikale structuren en natuurverschijnselen, van de atomaire aan de kosmische. U kunt Biophilia gebruiken om te bellen en te leren over muziek, te weten te komen over natuurverschijnselen, of om gewoon te genieten van Björk's muziek. Biophilia opent in een drie-dimensionale sterrenstelsel met een kompas waarmee navigatie tussen de 3-dimensionale universum en een twee-dimensionale tracklijst. Neem een ​​kijkje door op sterren in de sterrenbeelden en u zult zien dat elk is een volledig app-binnen-een-app die toegang geeft tot de geïnspireerde combinatie van artefacten voor elke nieuwe Björk nummer: interactieve kunst en games, muzieknotatie die gebruikt kunnen worden om mee te zingen karaoke-stijl, abstracte animaties, teksten en essays die Björk's inspiraties verkennen voor de track. Deze artefacten samenbrengen conventionele en alternatieve manieren van het vertegenwoordigen en het maken van muziek om een ​​omgeving voor entertainment en leren te creëren. Biophilia daagt de manier waarop we denken over muziek. Hier, voor de eerste keer, is een muziekalbum dat de multimedia mogelijkheden van mobiele interactieve technologieën exploiteert. Biophilia is ontwikkeld door Björk in samenwerking met interactief kunstenaar en app-ontwikkelaar Scott Snibbe en Björk's longtime ontwerp medewerkers M / M Paris. De individuele apps zijn gemaakt door Luc Barthelet, Drew Berry, Kodama Studios, Stephen Malinowski, Scott Snibbe Studio, John Simon Jr, Touch Press, en Max Weisel.
Wel 9,99 euro via Google play store, maar de moeite!
     
     11.  Garageband app: http://www.apple.com/benl/ios/garageband/
Met GarageBand beschik je over een studio op je IOS/Mac, inclusief een complete geluidsbibliotheek met software-instrumenten, voorinstellingen voor gitaar en stem, en virtuele sessiedrummers. Dankzij de intuïtieve interface kun je nummers instuderen, spelen, opnemen en schrijven. En de hele wereld laten meegenieten. Professioneel muziek maken was nog nooit zo makkelijk.


Websites muziekeducatie:
     1.       Oorkania: http://www.oorkania.nl/
Op 18 september is de gratis online muziekgame Oorkania gelanceerd, die kinderen vanaf 6 jaar spelenderwijs in aanraking brengt met muziek. Met het ruimtewezentje Oork reist de speler naar Oorkania om de planeten met muziek te redden door het uitvoeren van opdrachten en het verzamelen van klankballen. Onderweg komt de speler allerlei soorten muziek tegen, van barok tot jazz en van romantiek tot wereldmuziek. Met de verzamelde klankballen en muziekfragmenten kan de speler zijn eigen compositie maken.
     
      2.       Let’s play kids music:  http://www.letsplaykidsmusic.com/free-resources/
Website met muziekpartituren voor eenvoudige kinderliedjes zoals ‘de wielen van de bus’,…
    
      3.       Bladmuziek akkoorden:

     4.       Muziek in school: http://www.muziekinschool.net/voorpagina
     
     5.       Popschool Maastricht:
Muziekblaadjes printen + testen oefenen met ritmetrainer, akkoordentrainer,…: http://www.popschoolmaastricht.nl/college_muziekpapier.php


Bron: Pexels free stockphoto

Reacties