Een app voor alles?

Het is al weer eventjes geleden, maar tussen het vele schoolwerk door van handelingsplannen en klaswerkplannen opmaken én eigen klaswerk hebben we niet stil gezeten natuurlijk.
Een weekje geveld door ziekte, maar omdat het vooral mijn stem was die het liet afweten en omdat we het toch niet kunnen laten om dan nieuwe dingen uit te testen, te zoeken... hebben we weer heel wat interessante dingen gevonden om de komende tijd met jullie te delen.
Hier volgen heel wat educatieve, interessante gratis (Androïd) apps uit de Google Play store die best de moeite zijn om te gebruiken in je klas/school:

1) Math Pieces:
De app Math Pieces zet hoog in op leerlingen hun wiskundige vaardigheden verder te laten ontplooien.Via de app gaan leerlingen op een speelse manier te werk met de vier hoofdbewerkingen. Het spel beschikt over vijf levels. (Beginner, easy, normal, hard & master.) Binnen elk level zijn er tweehonderd legpuzzels die de leerlingen correct moeten oplossen. Elk blokje dat van een wit lettertype voorzien is, moet ergens in de puzzel worden geplaatst zodat de rij/kolom een juiste opgave en uitkomst krijgt. Is de rij en/of kolom correct aangevuld dan zal deze met een groene kleur worden aangeduid. Over alle levels heen beschikt een leerling over vijf ‘vraagkansen’. Van zodra hiervoor gekozen wordt, zal de puzzel gedeeltelijk worden aangevuld.
Doelgroep: Basisonderwijs, 1ste graad A-stroom en B-stroom, 2de graad BSO

2) Photomath:
Via de camera van je smartphone en/of tablet scan je met de app Photomath een wiskundige bewerking of vergelijking in. De app zal eerst de opdracht herkennen om deze vervolgens uit te werken. Gaan de leerlingen tijdens de les (zelfstandig) aan de slag met bewerkingen van reële getallen of dienen ze vergelijkingen op te lossen? Dankzij de vernieuwingen op technologisch vlak ben je als leerkracht niet langer verplicht om de oplossingen uit te schrijven aan het bord. De app biedt immers de mogelijkheid (aan de leerlingen) om zelf in te staan voor de correctie van de gemaakte oefeningen.
Opmerking: van dichtbij inscannen van de bewerking, anders herkent hij niet altijd de oefening. Meervoudige bewerkingen lost hij moeilijker op. 
 Doelgroep:Alle leeftijden.

3) Zen Hanoi:
Met de app Zen Hanoi is een simulatie gemaakt van de gekende puzzel Torens van Hanoi.
In dit spel moeten de leerlingen acht pakketten doorlopen. Elk  pakket beschikt ook nog eens over de nodige levels. Via de app wordt het probleemoplossend denken van de leerlingen getest en aangescherpt.  
Doelgroep: Basisonderwijs en hoger

4) Mijn meetkunde (gratis & betalend):  

Met potlood, liniaal, passer en geodriehoek kan uw kind een groot aantal geometrische vormen tekenen! Daarna kan hij die vormen uitknippen om er levensechte voorwerpen van te maken! Die voorwerpen kunnen vervolgens in drie magische omgevingen worden geplaatst: de kinderkamer, het oude Egypte en de Middeleeuwen. 
Nadeel: lite versie is te beperkt, betalende versie biedt meer mogelijkheden! 
Doelgroep: Basisonderwijs

5) Cyberchase 3D builder:

Stuntelende bots Buzz en Delete hebben per ongeluk de huizen in Botopolis geheel plat gezapt. Jij kan ze helpen bij de wederopbouw van de stad door van de 2D-vormen opnieuw 3D-structuren te maken. Zo krijg je inzicht in ruimtelijke figuren en constructies.
Doelgroep: Basisonderwijs, maar ook super voor oudere leerlingen.

6) Roald Dahl's Twit or miss:

De meest walgelijke game ooit geïnspireerd door De Griezels van Roald Dahl! Veeg het voedsel in de  vuile baard van meneer Griezel of raak een ander lichaamsdeel om te scoren. 
Opmerking: Als aansluiting bij thema rond De griezels. 
Doelgroep:Alle leeftijden.

7) Songify by Smule:

Laat de leerlingen zelf een zin of stukje tekst of een gedicht of elfje inspreken en deze app maakt er een heuse song van. Je kan zelf kiezen in welke muziekstijl jou tekst komt.
Opmerking: Leuke app om een taalles rond schrijven, gedichten uitdagend te maken.
Doelgroep:Alle leeftijden.

8) Lyric Training:

Eerder op Klaskoffer zette ik de website van Lyrics trainer al eens in de kijker, nu bestaat het ook als app. De app om woorden in het Engels in te oefenen. Zoek een leuke song en typ de ontbrekende woorden in, pas als je ze juist hebt gaat de song verder.
Doelgroep: 3de graad basisonderwijs en hoger.
Opmerking: Op de website kan je ook liedjes in het Frans vinden of andere talen.

9) Leer gratis Frans:

Wil je Franse woorden en zinnen oefenen? Met deze app kan je kiezen uit thema's en zelfstandig oefenen. Je kan de uitspraak beluisteren, maar ook je eigen uitspraak opnemen en terug beluisteren.
Doelgroep:Alle leeftijden.

10) My world of atoms:

Deze app maakt je met een uitdagend spel wegwijs in de tabel van Mendeljev.
Ga op zoek naar de verschillende elementen in het spel.
Doelgroep: 3de graad basisonderwijs en hoger.

11) Master F.I.N.D.: 

App van  Childfocus België.
Los zoveel mogelijk opdrachten op en bescherm de privacy van andere internetgebruikers.
Word lid van de groep webdetectives op het netwerk F.I.N.D en infiltreer het netwerk E-Talk om aanwijzingen te vinden. Analyseer deze aanwijzingen en gebruik je high-tech superkrachten om orde te scheppen in de misleidingen en leugens van het netwerk. Kan jij de Master F.I.N.D. worden ?
Het spel is verkrijgbaar in het Frans en in het Nederlands. Je taalkeuze kan je instellen op de introductiepagina, net alvorens je op Play klikt

Bron: Home made

Reacties