Sssst... ik verklap je mijn geheimpjes!

Sssst... ik verklap je mijn geheimpjes!
photo: own making photo's pexels.com

woensdag 18 januari 2017

Even geleden... maar hier zijn we weer!

De Kerstvakantie is hier ondertussen al een 1,5 week voorbij, maar het is me na de feestdagen niet echt meer gelukt om wat materialen of ideeën te posten.
Het zal wel aan de drukte van het moment liggen én het feit dat de eigen kinderen iets groter zijn waardoor mama nogal vaak taxi-dienst is van en naar de hobby's.

Maar... geen paniek, als we leuke websites, materialen of ideeën hebben of vinden, dan blijven we die delen met jullie.
Waarom? Gewoon om collega's te helpen, te inspireren, af en toe eens out of the box te laten denken, enz.


 Vandaag dus nog eens tijd om enkele websites te delen die ik om de een of andere reden voor mijn eigen klas, leerlingen of voor mijn eigen kinderen thuis de moeite waard vond.

1. De eerste site is een site die mijn zoon, die een echte Star Wars fan is super leuk vond.
Je kan op dit onderdeel van de site een eigen compilatie maken, zoals een echte dj van Star Wars geluiden allerhande. Even wat testen en proberen en al snel was hij er mee weg. Bij iets oudere kinderen nog leuker als ze de Engelse tekst ook echt verstaan zelf! Wij moesten wel wat over en weer scrollen om alle geluiden en de soundbar om op te plakken vonden en zagen, maar eenmaal hij het door had ging het vanzelf.
http://www.starwars.com/games-apps/star-wars-soundboard


2.  Nog een onderdeel op dezelfde site, ook voor Star Wars fans is de Rogue one helmet creator. Hier kan je zelf een helm ontwerpen. Heel cool!
http://www.starwars.com/games-apps/rogue-one-helmet-creator


3. Een website met een heel aantal leuke ideeën rond knutselen, maar ook free printables en lesideeën is de site Life Over C's. De site is gemaakt door een ouder met een kind met een handicap. Daardoor staat er heel visueel mooi materiaal op. Je kan ook heel wat materiaal aanvragen gratis per mail. Let wel op, want sommige materialen zijn betalend voor je ze krijgt.
http://lifeovercs.com/


4. De website Cinekids geeft tips rond bruikbare apps. De muziekapp-tips zijn best eens de moeite om te bekijken. Let wel op, ze zijn niet allemaal gratis! Maar de site geeft dat al aan en vermeld voor welk besturingssysteem ze bruikbaar zijn.
https://www.cinekid.nl/nieuws/cinekid-tipt-muziekapps


5. Ook echt de moeite voor je klas is de site Gmae jezelf reclamewijs rond mediawijsheid. Deze site is mee gemaakt door o.a. de Universiteit van Gent, speciaal voor het onderwijs en wil je elren kritisch zijn t.o.v. reclame in media.
Je kan kiezen of je de game speelt in de kermiswereld of skatewereld, maar eventueel ook de 2de keer de andere wereld kiezen. Je kan alleen spelen of per 2.
Het is een Nederlandstalig spel.
https://www.cinekid.nl/nieuws/cinekid-tipt-muziekapps


Geen opmerkingen:

Een reactie posten