Time to share... Spelletjesplein, Wie zou jij kiezen als vriend(in) & Google expedities

Materialen en ideeën posten aan het tempo van vroeger lukt me steeds minder,
maar blijkbaar ben ik niet de enige die steeds minder tijd lijkt te hebben...

Werkdruk ligt de dag van vandaag overal blijkbaar heel hoog en overal hoor je de woorden burn-out, stress, overspannen, enz.

Ik ben er echter van overtuigd dat er zoveel prachtige leerkrachten zijn die elke dag zo'n belangrijke rol spelen in het leven van vele kinderen en jongeren.
Dat er zoveel leerkrachten zijn die prachtige dingen maken en willen delen met elkaar en elkaar zo een beetje inspiratie, herbronning en steun willen geven.
Want collegialiteit, steun, ondersteuning en delen met elkaar maakt het voor ieder van ons wat minder zwaar en fijner om te werken en om samen te werken.
Af en toe eens een luisterend oor, een schouderklopje, een welgemeende goedemorgen, een verdiende tas koffie of gewoon een blik die laat merken dat je blij bent dat je collega jouw collega is...
Al die kleine dingen kunnen vaak al veel verschil maken.

Geweldig is het dan ook om op verschillende Facebook-groepen te lezen hoe collega's ideeën delen, elkaar verder helpen met tips, materialen en probleempjes. Zelfs toekomstige leerkrachten verder helpen met raad en advies.

Ik hoop dan ook nog een tijdje (al lukt het me niet meer zo vaak als vroeger) met Klaskoffer andere collega's blij te maken met gedeelde ideeën en materialen.


Hier dus nog 3 leuke websites:

1. Spelletjesplein: website waar je online spelletjes kan doen zoals bijvoorbeeld topografische spelletjes over België, maar ook programmeerspelletjes, wiskundespelletjes en nog veel meer.
http://www.spelletjesplein.nl/topospelletjes-belgie/

2. Ken je vrienden nu: website met een online mediawijsheidsoefening. Kies je vriend(in) uit. Wie lijkt jou online diegene die je kan vertrouwen? Maar blijkt dat zo ook te zijn?
http://kenjevrienden.nu/

3.Google expedities: met Google expedities kan je je leerlingen meenemen op een virtuele expeditie naar... eender welke fantastische plaats. Je kan het downloaden als app en via tablet of smartphone afspelen.
https://edu.google.com/expeditions/#get-started


Bron: Home made

Reacties