Sssst... ik verklap je mijn geheimpjes!

Sssst... ik verklap je mijn geheimpjes!
photo: own making photo's pexels.com

dinsdag 19 december 2017

At the end of the year...

Nog een laatste weekje met rapporten, leuke activiteiten, examens, toetsen, papierwerk, computervirussen, enz.
Maar dan even rust, tijd voor familie en feesten, gezellig samen zijn en even... nieuwe voornemens maken.
Mijn voornemen... blijven doen wat ik graag doe, ook al lijkt het vaak te druk om hier tijd voor te maken: graag en enthousiast les blijven geven, op tijd het einde nog zien in de bergen administratie en papierwerk, van belang zijn voor... al was het maar 1 kind/leerling, tijd om met mijn gezin en familie door te brengen en te genieten van elkaar, ideeën blijven delen en anderen ook wat enthousiast maken in hun les geven, creatief blijven, enz.
Te veel om op te noemen...

Maar voor we het jaar uit gaan toch nog even wat ideeën delen voor dit of volgend (school)jaar.

1. Super leuk om de leerlingen te laten doen en te scoren als coole juf of meester zijn de coloring pages van Megapixel. Zowel kleurplaten op nummer van o.a. Minecraft, Phineas & Pherb en andere leuke figuren, kan je hier ook rekenkleurplaten vinden voor verschillende bewerkingen. Wie zei dat rekenen niet leuk kon zijn?
Je kan ze vinden via:
https://www.coloringsquared.com/theme-coloring/megapixel-coloring/megapixel-characters/

2. Misschien wat laat, maar leuk idee om volgend jaar je Nieuwjaarsbrief mee te versieren is de tekening 100 things to be thankful for die je kan vinden op:
http://www.positivelypresent.com/2016/11/100-things-to-be-thankful-for.html
Laat de leerlingen zelf een tekening maken met kleine doodles van alles waarvoor ze dankbaar zijn en hier hun eigen Nieuwjaarsbrief mee maken.

3.  Op de site van Amélie Pepin kan je het Franse verhaal 'Le sapin mécontent' vinden.
Je kan het verhaal (tekst en prenten) downloaden als PDF als je een beetje naar onder scrolt, maar ook vraagjes bij het verhaal. Leuk om eens begrijpend lezen in het Frans te oefenen. Het lijkt moeilijk, maar doordat het verhaal in prentenboek-vorm gegoten is, is het vrij goed verstaanbaar.
Je kan het hier vinden: http://www.ameliepepin.com/documents/689d8814-6918-48cc-baf8-0e408f3df3ec

4. Op dezelfde site van Amélie Pepin kan je ook leuke rekenblaadjes voor 1ste-2de leerjaar vinden in allerlei thema's: http://www.ameliepepin.com/list/?tags=7

5. Om te eindigen nog een tof spel voor in de sporthal te spelen: Snowforts. De juiste uitleg (Engelstalig) kan je vinden in volgend filmpje: https://www.youtube.com/watch?time_continue=99&v=soTRyk-jrf4 
Ook de moeite is hun website 'The physical educator' voor meer ideeën en hun blog: https://thephysicaleducator.com/ 

Bron: home made with pexels photo's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten