Sssst... ik verklap je mijn geheimpjes!

Sssst... ik verklap je mijn geheimpjes!
photo: own making photo's pexels.com

donderdag 26 april 2018

After a little break... lots of new ideas!

Eventjes er tussen uit geweest qua blogwerk.
Eventjes geconcentreerd op mijn eigen werk en gezin, een deugddoende Paasvakantie achter de rug en af en toe eens een heel klein beetje bewust een time-out genomen de laatste weken.
Maar zoals altijd niet echt volledig kunnen stil zitten en toch weer op zoek geweest naar bruikbare materialen en leuke websites en ineens wat leuke materialen in eigen taal omgezet voor mijn eigen klas
Dus stilletjes aan tijd om er nog eens enkele met jullie te delen.

1. Bits and bricks is een website waar je eenvoudige en super leuke coding en programmeerspelletjes kan spelen door Bit, het Lego-robotje te programmeren en te leiden. De site geeft je zelf de ene uitdaging na de andere.
Je kan de site vinden via: https://www.lego.com/en-us/campaigns/bits-and-bricks

2. Little Bins is de eerste website die ik met jullie wil delen. Het is een Engelstalige site met heel wat ideeën voor eenvoudige en leuke STEM-activiteiten voor in je klas. Maar ook eenvoudige en leuke coding activiteiten die je zelfs zonder tablet of pc kan uitwerken voor je klas zijn hier te vinden.
Zeker een aanrader om eens te bekijken.
Je kan de site vinden via: https://littlebinsforlittlehands.com/


3. Lernfrosch is de 2de website. Duitstalig, maar als je de site opent in Google translate kan je er al snel heel wat leuk en downloadbaar spel- en oefenmateriaal vinden of op zijn minst leuke ideeën om zelf materialen te maken.
Je kan de site vinden via: https://www.lernfrosch.at/mathe-material/


4. fr.islcollective.com is een site via welke je aan een massa verzamelde werkbladen kan geraken voor je lessen Frans. Van liedjes tot eenvoudige begrijpend leesopdrachten, tot grammaire-opdrachten, enz.  Je kan bovenaan het niveau en de soort opdracht die je zoekt aanklikken en dan zoeken in de massa materialen. niveau 3de graad lager onderwijs + secundair.
Je kan de site vinden via: https://fr.islcollective.com/resources/search_result?Vocabulary_Focus=Actions&Level=D%C3%A9butant+%28pr%C3%A9-A1%29&type=Printables&searchworksheet=GO

Veel plezier er mee!

Bron: home made


Geen opmerkingen:

Een reactie posten