Every ending has a new beginning or was it the other way around?

We zijn al weer aan het einde van onze zomervakantie gekomen.
Veel collega's zijn al enkele dagen of weken hard aan het werk in hun klassen, lokalen en scholen.
Klusdagen, materiaal maken, je klas pimpen, vergaderingen, kopiëren, plannen, sorteren, poetsen, enz. Er is al weer een massa werk verzet op vele plaatsen.
Nog even en de routine van elke dag kan weer beginnen voor vele kinderen en leerkrachten.
Maar hopelijk is de vakantie voor ieder deugddoend geweest om er weer met volle moed en energie tegen aan te kunnen gaan.
Want wat is fijner om met plezier, energie en passie aan het werk te gaan?
Voor jezelf en voor de leerlingen.

Zelf vond ik het de laatste weken geweldig om op o.a. facebook-groepen te zien dat veel leerkrachten in België en Nederland hun eigen gemaakt materiaal delen met collega's. Massa's knap materiaal waar iemand veel tijd en energie heeft gestoken en die men samen deelt. Waarmee men elkaar inspiratie geeft én bovendien nog eens flink verder helpt en werk bespaart.
Schitterend gewoon!

Met af en toe een idee, post of toffe link wil ik dit via Klaskoffer ook een stukje mee verder zetten, hoewel ik wel eerlijk moet zeggen dat ik steeds minder tijd lijk te hebben om vaak iets te posten.
Hopelijk geeft het jullie ook ideeën, inspiratie of eens een boost in je eigen les geven en klaspraktijk.

Ik wens jullie allemaal een spetterend schooljaar toe, met fijne collega's, plezier in je job, toffe leerlingen, ouders die af en toe een beetje hun waardering laten blijken en af en toe ook de broodnodige tijd voor jezelf en je gezin!

Bron home made free stockphoto

Reacties