Leren... zoveel meer dan werken in een boek!

Leerlingen op een andere manier hun leerstof laten inoefenen dan bij je werkboeken en werkblaadjes te blijven, vraagt heel wat materiaal.
Om dit zelf allemaal van scratch maken, daar kruipt dan weer enorm veel tijd in.
Dus... waarom niet grasduinen op internet en uit de massa's materialen en spelletjes die collega's van overal ter wereld al ooit hebben gemaakt, kiezen en aanpassen wat je zelf kan gebruiken?
Vaak kan je de spelletjes zo gebruiken, bijvoorbeeld voor wiskunde, maar krijg je ook heel wat toffe ideeën voor taalspelletjes om zelf in je eigen taal uit te werken.

Enkele toffe sites met heel wat knappe materialen wil ik hier met jullie delen:

1. La tanière de Kyban: Op deze site vind je o.a. een knap rekenspel rond rekenproblemen. Met wat hulp van Google Translate kan je zelf een soortgelijk spel maken! Kijk ook maar eens onder de knop Jeux bovenaan de pagina voor meer ideeën.
https://taniere-de-kyban.fr/2016/enquete-de-maths-jeu-problemes-operations


2. Caracolus: Website waar je o.a. rekenkaartjes met autocorrectie kan vinden rond verschillende niveau's. Maar ook rekenspelletjes.
http://www.caracolus.fr/jeux-auto-correctifs-de-calculs-ce1/


3. L' école de crevette: Website met rekenspelletjes in heel wat verschillende niveau's, mits wat zoekwerk kom je heel wat toffe materialen en ideeën tegen. http://www.ecoledecrevette.fr/jeux-et-ateliers-de-calcul-c24320377/3


4. The measured mom: Website van een leerkracht en mama die materiaal maakt om te ondersteunen. Heel wat materialen voor onderbouw en middenbouw.
Bij haar free printables ook heel wat ideeën die je kan maken/aanpassen voor beginnende lezertjes.
https://www.themeasuredmom.com/math/addition/


5. Basisschool materiaal: Website met heel wat opdrachten en werkblaadjes die je gemakkelijk kan omzetten naar fiches voor allerlei vakken. Super zijn de meetopdrachten.
http://www.basisschoolmateriaal.nl/Groep-6/rekenen/meten/


6. Un monde meilleur: Website met o.a. rekenmandala's. Maar ook maaltafelspelletjes.
http://www.ressources-pedagogiques.be/category/mandalas-mathematiques/


7. Itsy Bitsy Fun: Website met leuke oefenmaterialen voor de kleinsten - onderbouw.
https://www.itsybitsyfun.com/file-folder-games.html

8. Les docs d'Estelle: Ook heel wat materialen voor rekenen en Frans zoals rond getalbegrip.    http://estelledocs.eklablog.com/nombres-et-calculs-c19139295
 

Pas ze aan, werk ze uit voor jezelf, zoek en grasduin verder en bouw je eigen oefenkast op in je klas. Maak je alles van degelijk materiaal, dan kan je er jaren plezier aan beleven.

Bron: Home made with photo Pexels

Reacties