Sometimes I wonder...

Sometimes I wonder about...

Ja, soms is het eens tijd om even stil te staan, stil te staan bij wat je doet, hoe je het doet en of het de moeite is om het zo te blijven doen...
Gekke is dat ik dan ook steeds terug uit kom bij het feit dat ik graag deel, dat ik graag anderen gelukkig maak door hen ook verder te helpen, dat ik daar voldoening uit haal.
Maar dat gaat soms ook wel eens ten kostte van jezelf, je eigen tijd, je eigen werk...

Vorige week, 20 maart hebben we een grote onderwijsstaking gehad hier in ons kleine landje.
Werkdruk wordt als maar hoger, verwachtingen liggen hoger.
Je moet maar een onderwijsblog of onderwijspagina op Facebook/Instagram open doen, je komt al snel tot de conclusie dat er net als ik vele collega's leerkrachten zijn die het beste willen doen, het beste voor hun leerlingen, het beste voor hun klas, het beste voor ouders, het beste voor collega's, het beste voor... Spijtig genoeg lopen we hierbij vaak tegen veel aan, ook tegen onszelf.
We vergeten dan ook wel eens stil te staan bij: Is dit nog het beste voor onszelf? Is dit nog haalbaar? Leg ik de lat voor mezelf te hoog of zijn de verwachtingen anno 2019 gewoon ineens torenhoog geworden?

Ik ben er ook nog niet helemaal uit waar nu juist het probleem zit, wat les geven de dag van vandaag zoveel moeilijker maakt omdat het niet in 1 woord te vatten is. En er uren over discussiëren helpt niets, want iedereen heeft wel een mening over 'onze job' en vaak word je er niet echt gelukkiger van als je die meningen leest of te horen krijgt.

Maar wat ik wel weet is... dat ik zelf vaak echt oprecht gelukkig ben als ik een werkblaadje, idee, bestandje, appje, site,... van een collega ergens online zie dat ik zelf ook kan en mag gebruiken.
Iets waar ik enthousiast van word, iets dat iemand met mij deelt.
Iets dat mij verder helpt én dat mij zin geeft om ook te blijven 'delen'.
En stiekem hoop ik zo ook iemand anders verder te helpen, gelukkiger te maken en zijn/haar werkdruk een klein beetje te verlichten. En ja, dat kost me ook tijd, maar wel tijd waar ik een klein beetje gelukkiger van word!

Daarom... opnieuw het voornemen om wat meer ideeën te postten en te delen.
Dus laten we daar dan ineens maar opnieuw mee beginnen:

1. Een website die ik zelf pas ontdekte en die echt wel super handig is voor je rekenlessen is de site Math aids.
Even grasduinen en je kan heel wat materiaal vinden:
http://www.math-aids.com/Number_Bonds/


2. Een 2de goede site is de site worksheet crafter. Enige spijtige is dat je het programma moet downloaden waarna je het maar 14 dagen gratis kan gebruiken.
https://getschoolcraft.com/de/?x-refid=ab24

3. Booqees.nl is een website die kinderboeken aanbiedt die de leerlingen kunnen lezen via tablet/pc. Je kan een proefabonnement nemen van 1 euro, na een maand betaal je spijtig genoeg 7-9 euro, afhankleijk van het aantal kinderen dat je wil laten lezen.
https://www.booqees.nl/

4. Een stripverhaal maken met Lego of Star Wars figuren? Super leuk en eenvoudig om te doen.
Lego: http://biomediaproject.com/bmp/files/LEGO/gms/online/City/ComicBuilder/comicbuilder/MyComics.html

Star Wars: http://biomediaproject.com/bmp/files/LEGO/gms/online/StarWars/ComicBuilder/FramePage.html

5. Minecraft, Fortnite, Apex Legends, games die bijna elke tiener wel kent... Maar hen laten programmeren & coderen en zo het spel naar een hoger niveau tillen? Dat kan met o.a.:
https://code.org/minecraft

Liever een andere 'ICT'-uitdaging?
Hier kan je een massa's projectideeën vinden om te maken met je klas: https://studio.code.org/projects/public 

6. En last but not least een prachtige Nederlandstalige website voor kinderen die iemand hebben verloren in hun gezin/familie/vriendenkring of een huisdier hebben verloren.
Zeker de moeite om eens te bekijken: https://vooraltijd.wixsite.com/vooraltijd


Home made with frees tock photo's pexels and splash & Fotor collage


Reacties