Life isn't about waiting for the storm to pass...


Met dit in mijn achterhoofd en op de achtergrond een liedje dat al een tijdje in mijn hoofd blijft hangen is het tijd om nog eens wat te delen met jullie.

Coronatijd is vorig schooljaar een intense tijd van grotendeels online les geven geweest en online contacten.

We hebben dan ook bewust veel tijd genomen voor onszelf en ons gezin, wat met 2 tieners thuis niet altijd even gemakkelijk is, want die misten na de lock-down echt wel hun vrienden en vriendinnen en klasgenoten. Schipperen tussen geen bubbel - bubbel van 5 naar bubbel van 10 enz. was een hele klus.

Maar... we mogen niet klagen, we zijn allemaal nog gelukkig en gezond en zoals ik vorige week een oud-strijder hoorde zeggen op tv: "De oorlog duurde veel langer. Dus wat klagen jullie!"

Laat ons hopen en duimen dat dat inderdaad zo zal zijn en dat we binnen (hopelijk) niet al te lange tijd weer allemaal ons normale leven kunnen opnemen.

Voor onze kinderen, onze jeugd, onze leerlingen is het des te belangrijker dat wij als volwassenen, als leerkrachten, als onderwijzend personeel en als ouder positief hier mee omgaan en hen laten voelen dat we er samen door gaan, dat we samen er het beste van proberen te maken.

 

Bij deze dus het voornemen om af en toe tijd te maken om nog wat pareltjes met jullie te delen van materialen die je online kan vinden.

*Site van Lorette creations, een studente die hier haar zelf gemaakte materialen postte: https://loredebock.wixsite.com/lorettecreations/post/hoekenwerk-meetklas

* Klasmateriaal: leuke site met downloadbare materialen voor verschillende leerjaren: https://klasmateriaal.wixsite.com/klasmateriaal/post/woordenlijsten-spelling

Let op, de site sluit binnenkort en wordt vervangen door de deels betalende versie: www.klasmateriaal.be

 

*Website van Anita en Suzanne met materialen van verschillende vakken: https://lerenmetanitaensuzanne.blogspot.com/

 

*Elise in onderwijsland: Website met o.a. rekencircuitfiches  

https://www.eliseinonderwijsland.nl/rekencircuit.html

 

* Egyptenaren: Website met werkboekje in het thema Egypte: 

https://studylibnl.com/doc/765315/egyptenaren 

 

* Juf Joanne: Website met downloads voor meerdere vakken:  

https://jufjoanne.nl/downloads/

 

* Mondmaskerlied:

 https://www.youtube.com/watch?v=djKE2oB7MzM  


Voor wie nog benieuwd was naar dat liedje dat al dagen in mijn hoofd hangt en waarbij ik met moeite blijf zitten op mijn stoel:

Tip: Onder het thema "HOPE for the future" kan je je leerlingen misschien het dansje aanleren!

Reacties