Gratis online spelletjes om te spelen met friends or family

 De eerste week van de kerstvakantie is hier al weer voorbij.

Ze kwam net op tijd voor onze school en zorgt er hopelijk voor dat we in januari met een goede gezondheid terug kunnen starten.

Het weer hier in België is niet zo geweldig de laatste dagen en ook de komende week beloofd er miezerig, donker en koud uit te zien.

Maar het leuk en gezellig maken, dat doe je vooral zelf, dus met dat in het achterhoofd is het tijd om misschien eens dingen te doen waar we al lang geen tijd meer voor hadden.

*een flinke wandeling tussen de buien door

*een lekker warme chocomelk met slagroom of glühwein 

*kerstfilms bingewatchen

*gezelschapsspelletjes spelen met het gezin

*kaartjes schrijven naar alle familie en vrienden

*lekker lang in bad met een goed boek

* een oude hobby vanonder het stof halen

*eindelijk die puzzel van 1000 stukjes of meer afwerken

* ...

Je kan je eigen lijstje maken.


Maar ook wat closer met je familie en vrienden iets doen dat corona-proof is kan tegenwoordig.

Chat samen, video-bel eens extra, doe je Nieuwjaarsbrieven online samen.

Samen een virtueel ontbijt organiseren of brunch.

Of speel online samen wat games of spelletjes.

Tijd om ook opa en oma misschien mee te nemen in de online wereld...


Hier enkele ideeën:

1. Draw Something Classic is eigenlijk niet meer en niet minder dan de online versie van ‘Pictionary’: iemand tekent, de rest raadt. Het is een spel voor iedereen en alle leeftijden. Of er nu krabbels ontstaan of echte meesterwerken: leuk is het hoe dan ook! De app is verkrijgbaar in de App Store van Apple en de Google Play Store.

 

2.  Houseparty is op zich geen online spelletje, maar een ‘face-to-face social network’.

Het is een app waarmee je makkelijk met véél vrienden en familie tegelijk online kunt ‘meeten’. Mensen kunnen héél makkelijk deelnemen aan gesprekken en ze weer verlaten. Een virtuele houseparty dus.

 

3. UNO!™  is een wereldberoemd kaartspel waarbij iedere speler een hand met kaarten krijgt die verschillende kleuren, cijfers of symbolen bevatten. Doel van het spel is om die kaarten als eerste weg te spelen door telkens een kaart uit je hand af te leggen die qua kleur, cijfer en/of symbool matcht met de kaart die open op tafel ligt. Heb je nog één kaart over? Dan mag je niet vergeten om UNO!™ te roepen, anders moet je kaarten bijtrekken. Je kunt dit online spelletje voor 2-10 spelers gratis downloaden in de App Store van Apple en de Google Play Store.

 

4. Hartenjagen. Niets mis met een goede klassieker. Potje kaarten spelen met vrienden? Kies dan bijvoorbeeld voor ‘Hartenjagen’, een slagenspel voor 4 spelers. Doel van het spel? Strafpunten vermijden. Iedere kaart met harten is één strafpunt, de klaverenboer 2 strafpunten en de schoppenvrouw Je kunt het spel gratis met vrienden spelen via Board Game Arena (wel even een account aanmaken). Een potje duurt ongeveer een halfuurtje!

 

5. Het ‘Pokémon Trading Card Game is een van m’n favoriete online spelletjes. Veel mensen denken bij Pokémonkaarten vooral aan nostalgische ruilhandel op school. Weinigen hebben ook echt door dat het een héél leuk strategisch één-op-één-kaartspel is voor kinderen én volwassenen. Hoe werkt het? Iedere speler heeft een deck (set) met 60 kaarten. Zo’n deck bevat doorgaans een mix van Pokémon-, energie- en trainerkaarten. Doel van het spel? Tegen elkaar knokken tot de andere speler geen Pokémon meer heeft of al je prijskaarten op zijn (meestal 6). Nintendo brengt nog steeds nieuwe kaarten uit, maar je kan deze deck builder ook online met vrienden of vreemden overal ter wereld spelen.

Aangezien je zelf een deck kunt samenstellen met kaarten die je vrijspeelt, kan je oneindig variëren qua samenstelling en strategie. Ieder spel is anders. Dit online kaartspel kan je gratis downloaden op je computer of op tablet, als gastspeler of met een account.

 

6. The Witcher Card Game is een populaire video game reeks gebaseerd op de boeken van Pools Auteur Andrzej Sapkowski. Bovendien is er nu ook een – warm aanbevolen! – Witcher-serie op Netflix.

Maar wist je dat er ook een gratis online kaartspel is van deze franchise? ‘GWENT: The Witcher Card Game’ is een tactisch één-op-één-kaartspel waarbij skills belangrijker zijn dan geluk. Je kiest een factie, bouwt een leger op en trekt ten strijde tegen andere spelers in verschillende spelvarianten.

Je kunt honderden kaarten verzamelen – helden, spreuken en speciale krachten – om zo een nieuw deck en nieuwe strategieën uit te denken. Variatie verzekerd! Je kunt dit online spel gratis spelen op je computer, tablet of mobiel. De software download je hier, de Apple app hier en de Android app vind je hier. PS: De donkere setting is wel iets minder geschikt voor erg jonge spelers (+12 jaar).


7. Board Game Arena is een online platform waarop je samen gratis bekende en minder bekende bordspellen kan spelen. Al wat je nodig hebt is een gratis of betalend account, een browser en internet!

Board Game Arena bevat online spelletjes mét een gouden pion-icoontje en spellen zonder dit icoontje. Spellen zonder icoontje kan je gratis zelf opstarten en spelen. Wil je een spel mét icoontje spelen? Dan moet je ofwel wachten tot er één premiumlid meespeelt ofwel premiumlid worden (kost €2 tot €4 per maand: véél fun voor weinig geld).

Mijn aanraders met gouden icoontje (semi-gratis spellen dus):

Ook top in de board game arena zijn: Saboteur, Takenoko, Dice Forge,Tokaido, Not Alone, Hive, Dragon Castle, Catan Universe.


8. Sea Battle 2 is een leuke, gepimpte versie van het spel ‘Zeeslag’, waarbij je de locatie van elkaars oorlogsschepen moet raden om ze tot zinken te brengen. Dit online spelletje voegt een dimensie toe met extra gaven en een uitgebreider wapenarsenaal. Denk mijnen, bommen en vliegtuigen! De app is verkrijgbaar in de App Store van Apple en de Google Play Store.

 

9. Sky: Children of the Light  is een hartverwarmend sociaal avontuur in het prachtige koninkrijk Sky. Samen met je vrienden – ‘the Children of the Light’ – verspreid je opnieuw hoop in het verlaten koninkrijk door gevallen sterren terug te brengen naar hun plek in de hemel. Je kunt in totaal 7 rijken verkennen om het mysterie van Sky op te lossen. De app is verkrijgbaar in de App Store van Apple en de Google Play Store.

 

10.Call of Duty: Mobile  is een gratis first-person shooter voor mobiel. Speel samen met vrienden en vreemden op iconische multiplayer mappen en in verschillende scenario’s: battle royale met 100 spelers, vijf-tegen-vijf deathmatch, sniper tegen sniper? Het kan allemaal! De app is verkrijgbaar in de App Store van Apple en de Google Play Store.

 

Bron photo: Pexels free stock photo

Reacties

Een reactie posten